Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Hemtentor

Publicerad 2010-11-28 15:37:55 i Plugg,

Nu har jag börjat komma igång med kursen på allvar. Sitter med en av hemtentorna, där en uppgift är att identifiera kraven på en godtagbar definition av ett begrepp. Lika kul som det låter, boken har tyvärr inte lyckats höja upp det... Resten av hemtentan består i att läsa en argumenterande artikel om doping, och ta ut författarens tes samt två argument och två motargument. Dessutom ska vi reda ut om ett av de begrepp som används i artikeln är tillräckligt tydligt formulerat.

I övrigt har inte mycket hänt den senaste veckan. Glömde bort att jag måste kolla om jag har antikroppar mot hepatit A/B (efter vaccinationerna) vilket görs med hjälp av blodprov. Sista chansen var i fredags, så måste kila dit imorgon och fixa det.

På skolan har vi haft en föreläsning i kvalitativ metod. Med kvalitativ metod menas att man undersöker människans subjektiva upplevelser av omvärlden. Syftet är att förstå verkligheten och man använder sig av intervju, observation av enskilda individer och textanalyserar (till skilland från kvantitativ metod där människan placeras som åskådare av en mer eller mindre objektiv värld. Man förklarar verkligheten med hjälp av mätningar och observation av grupp). Lite rörigt är det, svårt att inte blanda ihop alla begrepp.

Det är också hög tid att börja på grupptentan, då vi ska göra just en kvalitativ studie. Ämnet kan handla om i princip vad som helst, förutom att det måste vara kopplat till vår profession (sjuksköterskeyrket). Än så länge har vi bara lösa formuleringar. Det svåra är att det inte får bli för stort (vi har ca fyra veckor på oss) men inte heller för litet. Själv är jag fortfarande kvar i äldreomsorgen och fastnar lätt vid den typer av frågor, vilket inte är nödvändigt. Haha, tidigare T2:or studerade äldre människor vid övergångsställen, samt män och kvinnor i vänthallen på sjukhuset. Med andra ord, i princip allt är möjligt :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela