Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Kateterisering

Publicerad 2010-10-01 19:27:09 i Sjuksköterska,

Idag har vi än en gång varit på det stora sjukhuset och tränat på praktiska moment. Dagens aktivitet bestod i att vi skulle lära oss sätta kateter, något som inte är så svårt i sig men mycket praktiskt att hålla reda på. Därtill ska vi även lära oss det teoretiska, dvs.; vilken tjocklek, längd och färg det ska vara på katetern, att man ska kuffa med sterilt vatten och INTE natriumklorid (annars bildas kristaller runt katetern vilket inte är behagligt), byta handskar och förkläde mellan olika moment, handskas med ampuller, uppdragningsnål, xylocain och spruta, vad man gör om det inte kommer urin i uppsamlingspåsen, informera patienten om innebörden av att ha kateter och lite till... I slutet av VFU:n ska detta sitta som ett rinnande vatten vid den praktiska examinationen (haha, "rinnande vatten", vilken liknelse :) ).
Jag hade sett fram emot en sovmorgon men så blev det icke, var på studenthälsan under förmiddagen och tog MRSA-testet inför VFU:n. En lång dag med andra ord, huvudvärken slog till på väg hem och vill envist dröja sig kvar. Treo och fredagsmys så ska den väck hoppas jag, imorgon väntar nämligen första passet på gymet; body pump. Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela