Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Tiiiiiiiiight!

Publicerad 2010-05-26 17:57:33 i Allmänt,

Tidspress. Big time. Har aldrig varit så sent ute förrut, men det beror till största delen på att böckerna kom idag. Så ska försöka (ne, kom igen... jag SKA) sätta mig in i dem, tycka att det här är jättekul (det är asjobbigt!) och sen rocka fett på tentan om 10 dagar. Kära blogg, vi ses när jag är nere på jorden igen och har återfått mitt normala jag.

Glassfavvo?

Publicerad 2010-05-23 12:07:47 i Allmänt,

Eftersom jag gissar att min kost efter tonsillhelvetet kommer att bestå av glass, undrar jag om någon (om det nu är någon som läser) som har tips på en glassort ni gillar?

Nedräkning

Publicerad 2010-05-23 09:53:16 i Allmänt,

Uuuuh, nu är det:
- 13 dagar kvar till sluttentan,
- 18 dagar kvar till sista skoldagen och
- 19 dagar kvar till min tonsillectomi. Fram tills nyligen har jag inte funderat så mycket på den, men inatt hade jag en mardröm; jag inte hade fastat innan som jag skulle, var sen till inläggning och hade glömt att bunkra upp med nyponsoppa och glass hemma i kylen/frysen. Syrrorna blängde ilsket på mig och stressen vällde fram.
Dumma mig. Jag har läst alldeles för många historier på nätet om hur ont man har, att smärtisen inte hjälper och att nätterna är hemska... Haha, en rolig kommentar dock var någon som hade skrivit: "Asså... lymfkörtlarna är väl inte så himla bra att ta bort?? De hjälper ju till med att rena blodet och så, såklart att man mår dåligt efteråt." :)

Sommartider hej hej...

Publicerad 2010-05-20 17:33:38 i Allmänt,

Dagen har spenderats i skolan med två föreläsningar, en i moralfilosofi och och en i vårdetik. Har inte lyckats ta mig ut någon längre stund för att njuta av det härliga sommarvädret, istället har vi suttit i aulan och hinkat i oss vatten för att lyckas hålla oss vakna medan föreläsarna pladdrade på. Åh snälla sol, stanna kvar hos mig!

Var också och hämtade ut hemtentan i psykologi, tack och lov blev jag godkänd *pustar ut* Dessvärre hade läraren kladdat en hel del kommentarer ang. mina referenser, men inte kommenterat något om arbetet i sin helhet. Jaja, skönt att vara godkänd. Så var det bara sociologi-hemtentan att vänta på...
Nu är jag ledig fram tills på måndag. Ska försöka hitta den del av litteraturen som jag ännu inte fått tag i (bestämde mig ju för att inte köpa böckerna denna gång, utan låna på biblioteket. Neee, böckerna i denna kurs är bra att köpa då de återkommer framöver...). Beställa böcker och läsa står därmed på schemat. Vilken trevlig helg jag får :)

Åh nej

Publicerad 2010-05-16 20:50:53 i Allmänt,

Var precis inne på skolans internnät och såg att vi får hämta ut hemtentan i psykologi på torsdag. Antingen är läraren en riktig snåljåp eller så är det vi i klassen som är pantade i huvudet. Resultat: 16 underkända, 41 godkända och 3 (TRE!!) väl godkända. Anledningen till att så många blev underkända är enligt läraren att formalian (referenser och skrivanvisningar) inte var tillräckligt bra. Ååååååh... jag blir så besviken om jag inte blir godkänd bara för att jag har gjort fel med mina källor eller något annat simpelt. Jag satt ju som besatt och läste mitt arbete om och om igen, kollade källförteckningen hundra gånger... hm, glömde i och för sig sidnumrera...
Nu väntar tre långa dagar innan det blir torsdag, snälla håll tummarna för mig?

Framtidstankar

Publicerad 2010-05-15 10:36:11 i Allmänt,

Området jag bor i är ett hyffsat lugnt villakvarter i en förort. Här bor många barnfamiljer, en bit bort finns en sjö med badbrygga och det är inte långt till närmaste galleria. Dagis, grundskola och gymnasium ligger alla inom 500 meters avstånd från mitt hem, kommunikationer likaså. Man skulle kunna säga att jag har det bra.

Därför känns det vemodigt att tänka på dagen jag flyttar hemifrån. Att hitta en lägenhet till rimligt pris är inte det lättaste, och ibland tänker jag på hur det kommer att bli för mig. Jag vill stanna kvar i kommunen jag bor i nu, har t.o.m sett ut huset med de nybyggda bostadsrätterna till mitt drömboende. Nära till pendeltåg, ica, bank, vårdcentral, ja allt. Haha, t.o.m mitt extraknäck på hemtjänsten blir min granne :)
Min plan är att flytta hemifrån när jag är klar med min utbildning, dvs. om 2,5 år. Därefter följer ett par år på akuten/op innan jag rör mig vidare till ambulansyrket. Jag hoppas innerligt att min utstakade plan inte går i kras, tycker jag har en helt perfekt planering :)  

Fail

Publicerad 2010-05-11 18:00:22 i Allmänt,

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!! F*******N!
Är det inte typiskt??? Så fort vi blir lediga från tentor och inlämningar, får vi reda på provresultatet på senaste salstentan i anatomi; IG, såklart. Med en poängs marginal per avsnitt...
Nu återstår valet att antingen:  
1) skriva omtenta i juni dagen efter min tonsillectomi. Känns icke så lockande eftersom jag inte har någon lust att vingla in i provsalen fullproppad med smärtstillande. 
2) skriva omtenta vid mitten på augusti, vilket betyder att jag då måste ägna sommaren åt att läsa den förb*****ade boken... *suck*...

Nä. Jag har faktiskt fått högsta betyg på de andra tentorna (oj, det där lät väldigt skrytsamt, sorry),  så nu ska jag unna mig själv en veckas pluggledighet. Sen kan vi snacka råplugg. Anatomi är ju faktiskt kul.

Plugg

Publicerad 2010-05-07 20:10:13 i Allmänt,

Oj så segt det går just nu. Sitter med en hemtenta i sociologi som ska in på måndag. Uppgiften går ut på att:
1. Beskriva ett sociologiskt fenomen
2. Beskriva tre sociologiska teorier
3. Diskutera det sociologiska fenomenet utifrån de tre perspektiven
4. Argumentera för vilket perspektiv man anser passar bäst in på fenomenet

Nu har jag suttit med uppgiften jag vet inte hur länge, och blir bara mer och mer lack på att allting ska vara så avancerat och "fint". "Korrekt vetenskapligt formulerat språk"... "korrekt formalia"... "referera enligt Harvardsystemet"... "uppgiften får inte innehålla eget tyck och tänk utan ska vara välgrundad"... Ovanpå denna har vi också en psykologiuppgift som är ungefär lika omfattande.
För att inte tala om betygsmålen: "... kunna identifiera och urskilja människans mångdimensionella komplexitet i relation till hennes psykologiska och sociala natur." What? Är det jag som är korkad?

OK. Shape up. Nu gäller det, sista rycket så slipper jag sitta hela helgen också.
Seså, börja på diskussionen nu.
"Vad går på tv ikväll...?"
NU!
"Jag ser dammråttor under fåtöljen."
Klockan tickar...
"Jag VILL inte!"
Du får ett klistermärke när du är klar?

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela