Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Två.veckor.kvar.

Publicerad 2012-05-27 19:50:52 i Allmänt,

Så var den årliga dunder-musik-festivalen åter avgjord. Stockholm next year, baby! Sällar mig till skaran som hyllar likväl Loreen som låten, MVG på det.

I och med att sista praktiken är slut (på heeeeela utbildningen - vad hände!?), börjar nu nästa kurs. En liten pytte-kurs som examineras på sedvanligt vis; salstenta. Kommande två veckor ägnas åt... *trumvirvel* global folkhälsa. Efter att snabbt som ögat bläddrat igenom kursboken har jag en vag uppfattning om att folkhälsoepidemier/-sjukdomar (HIV, diabetes, svält t.ex.) och sociala/ekonomiska faktorer som bidrar till detta lär ha en del inblandning. Två föreläsningar och lika många basgruppsträffar, det ska vi väl greja?

Mer från psyk...

Publicerad 2012-05-18 17:38:32 i Sjuksköterska,

Syrrastudenten á la nurse irl:
- tar morgonrapport
- ger morgonmedicin
- patient vill gå på permis, ber läkare göra bedömning
- sitter med patienterna vid fikat
- skriver ut/in patienter från annan vårdinrättning och lämnar/får rapport ang dessa.
- samtal med patient som har ångest
- förbereder patient inför ECT-behandling
- tar hand om patient efter ECT-behandling
- ger 14-medicin
- delar medicin till patient som ska på helgpermis
- kontaktar boende varifrån patient kommer ang. medicinering
- lämnar rapport till kvällspersonal
- faxar remisser till röntgen

Mitt mål att vara självständig har absolut blivit uppfyllt. Fortfarande dyker ett och annat frågetecken upp, och det händer att personalen ibland vänder sig till min handledare när de undrar över något. Men på det stora hela har jag lärt mig massor om psykiatriska besvär, psykofarmakologi och sjuksköterskans roll. 
 
De två sista hemtentorna för den här terminen är klara, och ska bara klickas iväg per mejl och lämnas in i skolan. Det innebär att jag är helt pluggfri den närmaste veckan :D 
Imorse kastade jag mig upp på cykeln, bestämde mig för att trampa till praktikplatsen istället för att åka kommunalt. 8 km enkel väg, trött i benen är jag men nöjd med dagens gympa-insats. Varför kom jag på det när det bara är en vecka kvar?

Slarver

Publicerad 2012-05-03 13:58:20 i Tankar & känslor,

Halvvägs in i vfu på psyk: Samtal, upprätta omvårdnadsplan, försöka vara självständig i min sjuksköterskeroll, medicinutdelning, provligga i bältessäng, ge depotinjektioner, skriva på hemtentan, handledning på skolan, försöka vara självständig i min sjuksköterskeroll, vara med på ECT-behandling, försöka vara självständig i min sjuksköterskeroll, utmanas, leta efter ansvarig läkare, följa med mobila teamet (som levererar mediciner till patienten och hämtar patienter som behöver vård på avdelningen), handledning på skolan igen, lyssna på förhandlingar med länsrätten, skriva mer på hemtentan, rapport pass-skifte... och försöka vara självständig i min sjuksköterskeroll.

Har däremellan lyckats dubbelboka mig mellan jobb och fritid x 2 och slarvat bort kalender samt lånebok.

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela