Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Gambler

Publicerad 2012-10-30 15:33:20 i Allmänt,

Tacka ja till ett säkert kort med framtiden tryggad, eller avvakta, invänta det där andra erbjudandet och riskera att stå utan det du kanske egentligen vill ha? Jag chansar aldrig. Vid vadslagningar lägger jag max en tia och hoppas på tur. Vid val av glass väljer jag Magnum Mandel därför att jag vet att den är god. Jag chansar aldrig. Förrän idag. Två veckor framöver kommer jag befinna mig i ett svart hål där jag inte vet var utgången finns, fallandes fritt. Kanske landar jag mjukt. Eller så blir det en riktigt hård smäll.

Torka

Publicerad 2012-10-29 12:50:43 i Plugg,

Hittills har det inte varit några större problem med motivationen i uppsatsskrivandet, men 29 oktober slår nog alla rekord. Jobbhelgen innebar noll plugg = noll koll på läget just nu. Word innehåller dessutom så många olika delar av resultat, diskussion, resultat-reviderad osv. att upplevelsen av att äga en ärt-hjärna inte kunde vara starkare. Lättnaden över att det är cirkus en vecka kvar till inlämning känns därför inte särskilt uppiggande, snarare uppstressande.

1 + 1 = 3

Publicerad 2012-10-19 11:19:24 i Allmänt,

Bebismysgosainackenstuderayttepyttesmåfötterhållalillahanden.

Jag har blivit faster till världens finaste tjej. And I löööööve it.

Diskuterar

Publicerad 2012-10-13 19:26:46 i Plugg,

Det är mycket skrivande nu. Känner mig nästan lite som en sekreterare på 50-talet, som sitter vid sin maskin och smattrar. Pennkjol och blus tack så är känslan total.

Antalet ord i uppsatsen är uppe runt 5000. Nästa vecka påbörjar vi sista delen, som kallas Diskussion. Jäääääj! Snart klara! Not.

Cirkus fyra veckor (FYRA?!) kvar till inlämning innebär förutom ovanstående påbörjad del, ett evigt gnötande av formuleringar och meningsuppbyggnader. "Låter det här stycket okej? Vilken var källan till den där meningen? Här blir det upprepning, omformulera." Lättnaden över att ha påbörjat sista delen utbyts lätt mot förtvivlan över att allt sker samtidigt. Inledning, bakgrund, syfte, teorietisk utgångspunkt, metod, resultat... och diskussion. En salig soppa. Eller gott och blandat kanske, för att lätta upp stämningen något.
Examinator (dvs granskare av arbetet) har vi ännu inte fått reda på. Tack. Vill inte att vår formkurva som stadigt pekat uppåt ska dimpa ner och orsaka svår ångest p.g.a. av att nämnd person har ryktet att vara hård i sin bedömning.

Förutom detta major projekt har cv:t nästan vässats till spets, och är strax redo att skickas ut. Första ansökan som sjuksköterska! Hur coolt är inte det?!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela