Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Systematiskt förbättringsarbete

Publicerad 2011-11-19 19:59:08 i Plugg,

Jo, det är vad vi läser just nu. På pbl:n jobbar vi med hur brister uppkommer i vården och vad sjuksköterskan kan göra åt det. Temat har inspirerats en del från den senaste tidens "upptäckter" inom vården. Helt ofattbart, vad är det som gör att människor beter sig på det sättet?

Veckan som kommer blir det träff i pbl-gruppen samt arbete med vår "mini-föreläsning" som vi ska ha för resten av klassen. Uppgiften handlar om konflikthantering, och ska vara pedagogiskt presenterad och resultera i gruppdiskussion. Ny typ av upplägg, blir intressant att se resultatet!



Organisering

Publicerad 2011-11-13 19:12:54 i Plugg,

Denna helg har jag bara jobbat. Typ. Träffade en kompis igår och letade fars dag-present, annars har jag i stort värmt luncher, gjort frukostar, bäddat sängar och klätt på. Jobbet i hemtjänsten lunkar på som det brukar.

Imorgon börjar den första dagen i kursen organisation och ledarskap, som är slut om cirkus fem veckor. Vi kommer ha två uppgifter; en hemtenta i grupp med temat konfliktlösning och en annan hemtenta i grupp plus seminarie, där vi ska göra en handlingsplan för förbättringsarbete med temat trycksår. Var inte riktigt så impad av kursplanen till en början, men när jag tittar på uppgifterna tycker jag det verkar riktigt intressant. Det blir kul det här!

Jag har ännu inte fått tag i några böcker, otajmat. Borde ju efter snart två år på denna utbildning ha lärt mig det här med att vara ute i god tid vad det gäller kurslitteratur...

Träningen har jag inte heller varit så engagerad i. Under praktiken kändes det som att man praktiskt taget levde "VFU-andan" och var helt inne i det, att mycket annat hamnade på sniskan. Nu har jag kommit ur bubblan och ska försöka få in lite mer träningsrutiner.

Nu: sökning efter böcker på bibblan. Wish me luck!

Snipp, snapp, snut så var praktiken slut

Publicerad 2011-11-06 18:59:18 i Allmänt,

Tiden den går och går, och vips var praktiken över. 5 veckor - poff! Känslan som infinner sig är en bitterljuv sådan. Visst kommer man efter tre timmars lyssnande på föreläsare önska att man istället befann sig hos patienter och provtagningar, men det är skönt att slippa ha ögonen i nacken vid varje moment. De sista veckorna har i stort sett ut som det här. Har även lagt om en trach, gett injektioner, skrivit ut patienter, pratat med boende och anhöriga. 

Om en vecka börjar en kurs i ledarskap, ska bli jätteintressant. Spännande det där vad som sker i grupp, hur en bra ledare är osv. Tills dess har vi först en examinationsvecka i skolan, där vi kommer ha seminarier om etiska problem och en pedagogisk situation som dykt upp under praktiken. 

Kom på att jag har missat massa avsnitt av de nya avsnitten av SOS Västkust, och det går ju bara inte ;) Därför väntar nu avsnitts-marathon på datorn. Tjingeling! 

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela