Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Dags att börja stå på egna ben

Publicerad 2012-01-27 20:53:50 i Sjuksköterska,

Kursen i patientsäkerhet avslutades med ett G, skönt! Examinationen var väl inte så farlig, ändå :)

Har denna vecka börjat på terminens första praktik som är på en vårdadvdelning, där vi tränar på teamarbete tillsammans med studenter i andra yrkeskategorier (läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast). Våra handledare fungerar mest som bollplank och för att checka av att vi gör rätt. Förundras över hur mycket vi faktiskt klarar på egen hand. Stolt? Ja!
Detta har jag bl.a. fördrivit tiden med:
- Satt pvk
- Tagit venprov
- Dokumetation omvårdnadsstatus
- Epikris och utskrivningsplanering
- Lagt om sår
- Rondat
- Dragit KAD

Intensiteten har varit ganska hög, klockan är knappt 9 och ögonen svider av trötthet. Sömnbehov; check!

Sista veckan på T4

Publicerad 2012-01-16 11:24:04 i Plugg,

Fjärde terminen sjunger nu på sin sista vers, dags att se fram emot T5! Vad har då den gågna terminen bjudit på?
- Palliativ omvårdnad
- Samtalsträning
- VFU medicin
- Kvalitativt förbättringsarbete
- Patientsäkerhet

Alla kurser har varit bra, må jag säga. Svårt att plocka ut någon som har bringat mer än en annan, alla känns viktiga och jag är nöjd med innehållet.
Terminen avslutas på fredag med en muntlig examination, där vi i smågrupper arbetar med ett patientfall som "redovisas" inför två lärare. Som ofta när jag vid första anblicken läser om vissa examinationer, trodde jag att slutet var nära, då beskrivningen denna gång löd "muntlig individuell examintion inför lärare och 3-4 studenter som pågår i 45 minuter." Ja, ni förstår. MEN, skräcken förbyttes så småningom mot ett betydligare lugn i och med utskick av ytterligare information. Patientfallet förbereds tillsammans med sin grupp i en timme med hjälp av litteratur och föreläsningsanteckningar, och tillsammans i gruppen ska detta sedan diskuteras. Bedömningen sker däremot individuellt, därav viktigt att studenten är på alerten och visar framfötterna. Det ska väl gå bra, det här?!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela