Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Öh!

Publicerad 2012-02-29 21:09:02 i Plugg,

Snart.Klar.

Pust.Stånk.

Måste.Kämpa.Lite.Till.

Sen är det pluggfri HELG!!

Huvudet ner och fötterna upp

Publicerad 2012-02-23 18:31:29 i Plugg,

Senaste veckan har känts ungefär så. Smack! Förkyld. Så in i baljan. MEN så börjar även den virusinfektionen klinga av. Smock! Vaknar nollnollfyrtiofem natten till måndag med frossa och märklig känsla i magen, också kallat illamående. En minut senare har huvudet dykt ner i toaletten. Magvirus: check (är ju för tusan aldrig, aldrig magsjuk!?)

Har nu åter kommit på banan, och betar av Mastodont-hemtentan i palliativ omvårdnad. I korthet (om det nu går att förminska den så) går den ut på att: beskriva palliativ vårdfilosofi inklusive de 6 s:en, göra upp hela 5 (FEM) omvårdnadsplaner där 3 fysiska och 2 psykiska/sociala problem återges (med diagnos, bedömning, mål och åtgärd) och där det framgår och motiveras hur de kan hanteras med konkreta åtgärder.

Vi ses på andra sidan om cirkus en vecka.

Snörvel, snörvel

Publicerad 2012-02-13 18:51:01 i Plugg,

Tentan gick bra. Trodde jag, ja. Av de 8 uppgifterna gick 7 strålande galant, nemas problemas. Men så är där en liten jäkel som ska luras, och ställer mig för ett ögonblick på kant då jag funderar över om informationen som ges är överflödig eller nödvändig. Bestämde mig för det förstnämnda, vilket jag inser nu var ett misstag. Är därför beredd på besked "U" när resultatet meddelas om ett par veckor. Omtenta mina vänner om en månad, med andra ord.

Veckan har börjat med sängläge och paracetamol, har drabbats av den sedvanliga Förkylningen (är för övrigt förundrad över mängden snor människan kan producera). Ett hyffsat störande moment eftersom mina dagar på praktiken inte är så där värst överflödiga. Redan om 1 1/2 vecka har jag min bedömning, vilket ger mig så smått känslan av stress eftersom mycket ska hinnas med tills dess (dvs. med avseende på måluppfyllelse). Jag tröstar mig själv med att jag åtminstone har hunnit beta av delar av den obligatoriska hemtentan som ska in om cirkus tre veckor.

Lite inspiration

Publicerad 2012-02-08 20:23:14 i Hälsa,

Under tiden som jag pluggar läkemedelsräkning, slösurfar jag på lite olika bloggar (måste ju hålla mig uppdaterad ;) ). Såg ett gammalt inlägg skriven av en träningsinspiratör, och tänkte dela med mig av ett olidligt spännande avhack så här på kvällskvisten, skriven av samma herre. Glöm inte popcorn-skålen.

Konklusion: bör ta mig en allvarlig funderare på om jag inte ska höja min träningsnivå ett snäpp eller två.

ASIH

Publicerad 2012-02-07 14:21:43 i Sjuksköterska,

Terminens första praktikperiod var över lika snabbt som den började. Om första veckan mest bestod av att lära mig rutiner och hitta min roll som sjuksköterska, var andra veckan långt mycket bättre. Kunskapen om rörelserestriktioner vid bakre snitt och hur en trimalleolär fraktur ser ut hade satt sig hyfsat, och jag kunde för första gången känna mig som en sjuksköterska. På riktigt (okej, nästan). Handledarna vågade låta oss vara självständiga, och fungerade mest som medicinkontrollanter och ev ifyllare vid rapporterna. Så skönt!

Den här veckan har jag börjat praktiken på en palliativ vårdavdelning, dvs. vård i livet slutskede, som också bedriver ASIH, avancerad sjukvård i hemmet. Jag har ännu inte gått mitt första pass, men so far känns det som att det nog blir ganska bra. Chefsjuksköterskan sken som en sol och verkade tycka det är himlans roligt med studenter på avdelningen. Ser fram emot de kommande veckorna!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela