Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Hyperglykemi x flera

Publicerad 2011-12-27 19:55:33 i Hälsa,

Julledigheten flyter således vidare. Efter intag av kopiösa mängder julgodis och ett och annat julbord har nu känslan av "uppjästhet" infunnit sig. Ett nyårslöfte skulle lätt kunna vara att inte röra choklad det närmaste året, men har insett att lovorden inte lär hålla sig mer än sisådär 24 timmar. Max.
Den kommande veckan händer inget världsomvälvande i syrrastudentens liv, mer än jobb på boendet hos de gamla, hur nu världsomvälvande det kan tyckas vara.

På återseende.

Jullov!

Publicerad 2011-12-21 11:31:30 i Allmänt,

Sista dagen innan jullovet kommer att ägnas åt ett seminarie om fallrisk och fallskador. Förberedelserna innan har bestått i att läsa en artikel (lång - ja. På engelska - ja) om detta, och granska den med kritiska ögon. Vidare instruktioner än så har vi inte fått, mer än att diskussionen kommer ske i små grupper.

Hela 18 dagar får vi sedan pusta ut från allt vad hemtentor och redovisningar heter, för att sedan åter ta tag i plugget. I slutet på januari börjar termin 5, som kommer bjussa på en hel del praktik, hela 18 veckor för att vara exakt. God jul på er!

2010:659

Publicerad 2011-12-14 22:26:48 i Allmänt,

Dagen har tillbringats med fika och julklappsletande, samt ett kort inhopp på hemtjänsten på kvällen. Vi är lediga från skolan även imorgon, och planen ser ut som så att arbetet med pbl ska göras klart eftersom nästa gruppträff är på fredag. Ämnet är vårdrelaterade infektioner, och vi diskuterar lagar och författningar som styr sjuksköterskans ansvar inom detta område. På fredag kommer vi även ha ett seminarie om preventivt patientsäkerhetsarbete och hur riskanalys går till, måste läsa in mig lite på det också.

Senare på kvällen kommer en kompis över och vi ska baka lussebullar. Kan inte få nog av dessa gyllene, saftiga små kringlor. Mumma!

10 december

Publicerad 2011-12-10 16:49:45 i Allmänt,

Denna helg befinner jag mig mitt emellan två kurser. Systematiskt förbättringsarbete avslutades i torsdags med en grupp-presentation, temat i min grupp bestod av bristfällig prevention av trycksår. Uppgiften gick med andra ord ut på att sätta upp en plan för hur problemet skulle åtgärdas med tänkbara åtgärder och hur utvärderingen kunde se ut (vi fick alltså låtsas att detta skedde på en riktig vårdavdelning). Det finns många olika mallar att använda sig av, vi tyckte att PDSA-cykeln passade bra.

På måndag börjar kursen i patientsäkerhet. Tittade på innehållet och sken upp likt en glad sol när jag såg att vi kommer få jobba med riktiga "fall" och aktuella händelser (apropå föregående inlägg). Mina mungipor föll tyvärr ner mot avgrunden när jag såg att den avslutas i mitten på januari med muntlig presentation, som pågår i 45 minuter. Individuellt. Utan att titta i anteckningar. Känner plötsligt för att gå och gömma mig någonstans...

Avslutar detta inlägg med att berätta om denna halvt sorgliga men ack så komiska artikel skriven av journalisten Emanuel Karlsten. Glöm inte att läsa kommentarerna!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela