Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Syrrastudenten har tappat fokus

Publicerad 2011-08-31 18:30:01 i Tankar & känslor,

Jo. Det känns som att sommarlovet var alldeles för långt, har helt kommit ur mina pluggrutiner. Har skaffat de flesta böcker, men kommer inte till den punkten att jag plockar upp boken, öppnar den, bläddrar i den och tittar efter relevanta kapitel. Är trött på att vi läser ännu en flumkurs (palliativ vård) där vi bombarderas med "god omvårdnad innebär ett etiskt förhållningssätt, att se hela människan och dess psykiska, fysiska, sociala och andliga/existentiella behov". Again. Boken "Ro utan åror" är utläst sedan flera veckor, nu ska det skrivas en recension med den palliativa vårdens fyra hörnstenar samt etiska värdegrunder i bakhuvudet. Hur?

Kursen i sig är såklart absolut nödvändig, döden är inte precis lätt att handskas med. Men jag känner att jag vadar i sirap när uppgiftsinstruktionerna är så luddiga. Jag förstår, men samtidigt inte. Jag ser framför mig hur texten kommer se ut, men inte hur jag tar mig dit. Jag förstår inte hur jag inte kan förstå.

Det enda positiva från denna dag är att läkemedelsräkningen verkar sitta. Har inte räknat ett tjota på fyra månader men klarade dagens genomgång utan problem. Woho.

T4!

Publicerad 2011-08-23 20:56:42 i Plugg,

Tjabba! Inte igår precis! Igår drog skolan igång igen. En liten mjukstart kan man väl kalla det, vi fick gå hem efter halva dagen som mest bestod av information om terminen. Så här kommer det se ut (ungefär):

- Palliativ vård v. 34-38. Salstenta i läkemedelsräkning, 1 hemtenta.

- "Sjuksköterskans pedagogiska och ledande funktion med ansvar för systematiskt förbättringsarbete" v. 39

- VFU på medicinsk vårdavdelning v. 40-45. Hemtenta och seminarium om denna.

- Forts. "Sjuksköterskans pedagogiska och ledande funktion med ansvar för systematiskt förbättringsarbete" v. 46-49. 2 muntliga presentationer i grupp, 1 hemtenta och 1 seminarium.

- Valbar kurs v. 50-51, v. 2-3. Antingen muntlig eller skriftlig examination eller både och beroende på kurs.

Har lyckats få tag i nästan alla böcker på biblioteket, ska hämta dem imorgon.
Imorgon börjar vi med samtalsträningen igen. Första gången var i T2, men då spelade vi "bara" in, nu ska vi filmas! Aah! Tycker inte alls om att höra min egen röst, nu måste jag se mig själv också. Gillar´t inte. Jaja, det kan nog bli kul ändå. Blev en del fniss sist.
Avslutar med att ge en känga till min skola som inte på något sätt har hjälpt till att fixa fram de speciella skivor som hör till skolans filmkameror. De använder någon slags stenåldersversion som inte har varit så lätt att få tag i, hade varit smidigt om vi hade fått tips på var de finns/att de bistod med detta. Hittade dem idag, äntligen!
Tack och hej!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela