Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

18 h 20 min kvar

Publicerad 2011-09-20 21:43:03 i Tankar & känslor,

Nej, nu lägger jag ner för idag. Har en hel kväll letat efter EN enda artikel som behandlar ämnet dödshjälp, fick träff alldeles nyss. Suck. Att det ska vara så svårt. Oduschad, trött, jäst på choklad (inser att jag inte följer mina egna råd ang. pluggnäring), trött på tentan... Och imorgon kl 9 ska jag infinna mig på biblioteket, igen. MEN: på torsdag är jag ledig. Jiipiie!

Turbotenta

Publicerad 2011-09-19 23:03:39 i Plugg,

Salstenta: check! Gick hur bra som helst, om det nu inte visar sig att jag missförstått frågorna och kraschar tentan totalt. Nej, det känns bra (fast ni får gärna fortsätta hålla tummarna ändå).

Imorse släppte dem hemtentan om palliativ omvårdnad som ska vara färdig, klippt och skuren på onsdag prick kl 16. Vi har exakt 55 timmar på oss, rekortsnabbt! Snabba puckar kära ni. Dagen har spenderats i ett grupprum, på ett bibliotek, på ett sjukhus, i en stad, i Sverige... ja ni fattar. Blodsockernivån har hållits hyffsat stabil med hjälp av diverse tilltugg, bl.a. smulpaj med vaniljsås. Om jag ska ge tips så här på kvällskvisten är det att se till att du laddar upp med det godaste du vet i matväg när du pluggar intensivt. En riktig morot är det att veta att den där goda hemlagade grytan väntar på dig när du är klar med t.ex. första frågan. Sen att ha med sig allt för mycket sötsaker rekommenderas inte lika starkt, jag och min kursare var ett tag alltför sockerhöga och fnissade mest åt de tramsigaste påhitten.
Imorgon är det upp och gnugga geniknölarna igen. Sov sött!

... kommer gå galant

Publicerad 2011-09-16 21:20:27 i Plugg,

Försöker boosta mig själv med lite positiva tankar. Har gått mycket bättre idag med räknandet, det var inte så svårt trots allt. Det kommer helt enkelt gå toppenbra. Verkligen. Pennan kommer fara över pappret och formlerna sitter som en smäck.

Äh, ok. Jag ber dig så ödmjukast att hålla tummarna för mig imorgon. Do it, right?

Denna läkemedelsräkning...

Publicerad 2011-09-15 22:40:29 i Plugg,

Status AT: medelgod.
Problem: Syrrastudenten skriver terminens första tenta om cirkus 2 dagar, och har nyligen insett tentans svårighetsgrad. Denna var inte önskad.
Åtgärd: Morgondagen planeras att ägnas med näsan i boken, preparerad med miniräknare, penna och papper.
Uppföljning: Om sisådär 24 timmar.

Åter på banan

Publicerad 2011-09-06 15:14:48 i Sjuksköterska,

Dippar kommer och går ibland, men nu är jag back on track igen. Samtalsträningen förra veckan gick ju riktigt bra, i hela 10 minuter lyckades vi få det flyta på precis som att det vore på riktigt. Det bästa av allt var när vi i grupp tittade på dem, roligt att se hur vi uttrycker oss. Det som återstår nu är att skriva en reflektionsuppgift där vi funderar över vad i samtalet som var bra/dåligt, hade kunnat göras annorlunda osv.

Snart, snart är det praktik igen. Kirurgavdelning i våras, nu dags för medicin. Längtar!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela