Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

Party party

Publicerad 2010-08-30 14:33:12 i Allmänt,

Jag ska på Hollywood-fest till helgen, någon som har tips på vem jag skulle kunna klä ut mig till (någon mörkhårig så slipper jag skaffa peruk)?

Underskattat

Publicerad 2010-08-29 11:20:30 i Hälsa,

Jag har blivit frälst. Nåja, nästan i alla fall. Varför är det ingen som har berättat för mig om det här med morgonpromenader? Kvällspromenader i solnedgången i all ära, men det här! Imorse gick jag upp vid 8, drog på mig gympadojorna och tog en 45-minuters rask promenad. Tröttheten förbyttes snabbt i vakenhet när jag kom ut i morgonljuset. Lite småkyligt var det, men solen sken redan starkt och luften var frisk. Sånär som på ett par hundrastare var det ingen annan än jag som befann mig i spåret. Tyst, fridfullt och behagligt (nej, jag är ingen människohatare, men ni förstår väl vad jag menar?).

Väl hemma kändes duschen uppskattad, och nu kommer det bästa; det måste vara bland den härligaste känslan av alla att se dagen gry medan du käkar en god frukost, samtidigt som du är nyduschad, pigg och lagom trött i musklerna. Som pånyttfödd! Detta mina vänner är ett konsept jag tänker fortsätta använda mig av. De som kallar mig för självplågare (syftat på att gå upp tidigt och göra något ansträngande); nej det resonemanget biter inte. Ta hand om din kropp! 

Resten av dagen ska ägnas åt att göra pbl-uppgiften, som troligtvis också kommer ta hela dagen. Vi ska läsa om omvårdnadsteoretiker och kort sammanfatta deras teorier. Det låter nog inte som en big deal, men litteraturen består av 1) en bok på engelsk som 2) rymmer ca 20-30 sidor per teoretiker. Jag skulle kunna hitta alternativa källor, men latheten i mig gör att jag avstår. Jag har ju faktiskt en hel bok koncentrerat till just det jag behöver veta. Coffee, please!

Mosquito

Publicerad 2010-08-24 20:29:28 i Allmänt,

Just nu sitter jag här och väntar på att sluta svettas. Har precis sprungit en runda på 4 km runt en äng som finns här i närheten och, som sagt, svetten rinner och facet är rött likt en övermogen tomat (intressant, någon som har svaret på varför detta händer? Att ansiktet är knallrött menar jag, medan resten av kroppen är lika blek). Nåväl, stolt måste jag ändå säga att jag är, min kondis är absolut ingenting att skryta med.

Något jag kom att tänka på när jag var ute, är alla dessa mygg. Var kommer de ifrån? På bara ett par dagar har de stuckit mig ca åtta gånger, och kors i taket så de kliar! Hmm... säkerligen har vår svenska mygga slagit sig ihop med ett gäng indonesiska, och bestämt sig för att terrorisera svensken som försöker njuta av de sista sommardagarna. Eller inte. Vem vet?

Imorgon är det upp i ottan som gäller. Eller ottan vet jag inte, men för mig är det i alla fall tidigt. För ovanlighetens skull börjar vi 8 istället för 8.30, vilket innebär att jag måste ta bussen 06.52. Med andra ord, alarmet ställs på 05.45. Hua, det borde vara förbjudet att gå upp innan klockan sex!
Dagen i sin helhet kommer innebära en föreläsning i sjukvårdsrätt, därefter paus på tre timmar (åka hem ingen idé, det blir till att vara duktig student och plugga) följt av PBL. Dagen är slut vid 15-tiden, men då ska jag vidare till jobbet för ett möte. Efter det, till Vila-butiken för att kolla klänningar. Jag har en lång dag framför mig, därför ska jag nu hoppa in i duschen sen är det sussa som gäller. Sov sött!

Lyckostund

Publicerad 2010-08-19 16:20:56 i Allmänt,

Jag är trött, fet-trött om jag får uttrycka mig så. Jag anar att det beror på att jag har jobbat de senaste dagarna, att gå upp runt kl 6 hör inte till mina vanor.

Tröttheten vändes däremot till lycka när en kund var så nöjd med hur jag hade städat och hjälpt henne att duscha. "Du är så duktig! Här får du en tjuga av mig, så kan du gå och köpa dig en glass." Jag avböjde, vi får inte ta emot gåvor eller pengar av våra kunder. Men jag behövde ändå ingen glass, hennes uppskattning var tillräckligt för att få mig att sträcka på ryggen och småle lite i smyg.

Nu ska tröttheten vändas till något annat. Jag tänkte mig en promenad. mp3:n är laddad och solen skiner, så det finns ingen ursäkt. Hej hå!

Tåkirurgen, here I come

Publicerad 2010-08-17 11:43:37 i Hälsa,

Tisdag och dags för födelsemärkena att ta sitt pick och pack. Hua, jag har fortfarande inte fattat hur dem ska lyckas få bort dem utan att kapa halva tårna. Märkena sitter inte undertill, utan på sidan, intill nagelkanten. När födelsemärken ska tas bort, vill man gärna ta bort lite extra hud vilket gör mitt fall lite komplicerat. Jag tröstar mig själv med att kirurgen är en ortopedisk sådan, så han löser det väl på något sätt.

Innan dess ska jag också hämta böckerna till den första delkursen som börjar på måndag; "Sjuksköterskans profession, vårdvetenskaplig teoribildning och omvårdnad". Jag var på biblioteket igår och hämtade ut två andra; en feting som är på engelska (valda delar, vi slipper läsa hela) och en tunnare på svenska. Började läsa på den svenska som handlar om estetik och omvårdnad, med andra ord att t.ex. färger, variation och konst är viktigt för en människas återhämtning och livskvalité.

Nu väntar lite pyssel innan det är dags att sätta sig i bilen. Ses!

Update: Mina tår är fortfarande hela. Jag kom dit och det visade sig att kirurgen endast skulle titta på fläckarna och göra en bedömning, trots att jag har fått information om att operation var inbokad. Dessutom var det ju hudläkaren som skickade remiss till honom efter att HON hade gjort en bedömning att fläckarna skulle bort. Zuuuuck....

21

Publicerad 2010-08-15 19:35:54 i Plugg,

Födelsedagen har varit toppen! Var på bio och såg "Bröderna Karlsson" som helt överträffade mina förväntningar, även om det var lite väl sockrigt på slutet. Men, se den!

Sitter nu med en proppmätt mage och ska repetera det sista inför tentan imorn. Har ännu inte lärt mig nedbrytningen av kolhydrater, fetter och proteiner vilket ska bankas in. I bakhuvudet lurar också en oro över att det säger stopp när jag väl sitter där med pennan i handen. Att jag blir blockerad, och så väntar ännu en omgång av repetitioner.
Nu vill jag att tiden går fort, så att klockan hinner slå 13. Då är jag en pluggfri människa i ytterligare sex dagar :)

Håll tummarna för mig, please!

Ma birthday todai

Publicerad 2010-08-15 12:38:10 i Allmänt,

Gårdagen slutade med ett gråtanfall när jag inte längre orkade sitta med den förbaskade fysiologin. Jag bestämde mig för att vara pluggfri de närmaste 24 timmarna och gick en rask promenad istället.

Idag blir jag 21, hipp hipp hurra! :P 
Brorsan kommer hit och eventuellt tar vi en bio. Kräftor till middag och mammas tårta till efterrätt. Mums!
Bye bye fellows!

Morr

Publicerad 2010-08-14 15:11:15 i Plugg,

Är grymt irriterad just nu. Acidos/alkalos-avsnittet gör TOKIG!! Grr.... Någon som kan förklara för mig vad som händer med pH, bikarbonat och koldioxid vid respiratorisk resp. metabolisk acidos & alkalos? ANYONE!?!


Taggad... snart. Typ.

Publicerad 2010-08-09 18:53:37 i Plugg,

Idag är det 14 dagar kvar tills skolan börjar igen. 14 dagar! Och om en vecka är det omtenta i anatomi.
Aldrig har jag nog haft sådan ångest inför ett prov. Jag går runt och är smågrinig, lättirriterad, deppig, ja humöret har varit i botten. Lösningen stavas p-l-u-g-g. Men jag vill inte. Jag vill verkligen inte, och då är det ingen idé. Att plugga är tråkigt (nej, jag är inget vidare föredöme just nu), det spelar ingen roll om det handlar om hjärtats arbetsfas eller sokrates princip - boring.

Imorn är jag ledig, därefter jobb två dagar och sen ledig ytterliggare tre dagar. Den 15:e fyller jag år och jag har ingen lust att sitta med näsan i böckerna då, vilket betyder att antalet plugg-dagar är tre.


Åååååhhhhh!


Jag SKA läsa. Med början imorn.


Typ.


Kära läsare, ge mig en fet kick så att jag får ändan ur vagnen!

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela