Sjuksköterskestudent

- vägen till sjuksyrra och allt som hör till

The end of T2 (nästan i alla fall)

Publicerad 2010-12-22 20:04:51 i Tankar & känslor,

Äntligen. Jullovet är här, hett efterlängtat! Nu väntar härliga veckor tills mitten på januari när skolan drar igång igen. Terminen slutar ju egentligen inte förrän i slutet av januari, så egentligen är summeringen av T2 lite för tidig. Men här kommer den ändå!

Terminens:

- Tungaste 1: Trapporna mellan tåget och skolan. Räknade en gång och kom fram till ca 130 stycken. 130!!
- Tungaste 2: Sista kursen som innebar rejäl pluggdisciplin för att lyckas bli klar med allt innan jul.
- Mest inspirerande: Praktiken. Äntligen kom den första inblicken på hur det är att jobba som syrra.
- Mest ärofyllda: Fick ta 8 blodprover trots att det inte ingick i kursmålen under praktiken.
- Roligaste: Praktiken!
- Tråkigaste: Föreläsningen i begreppsanalys. Alltså hur man definierar ord. Vad är ord? Hm... 
- Överraskning: När föreläsningarna i statistik blev de roligaste på hela terminen (året?) eftersom föreläsaren var så otroligt skicklig. Riktigt kul!
- Mest nervösa: Första blodprovstagningen. "Nu sticker jag! Nej, vänta, håller jag rätt i nålen? Ok, nu sticker jag... Tänk om det gör ont? Åååh, NU sticker jag!" 
- Svåraste: statistiken. Eller svårt vet jag inte, men en hel del att hålla reda på.
- Mest praktiska: Behövde inte beställa hem så många böcker denna termin. Plånboken tackar och bugar.
- Sorgligaste: Att skiljas från min PBL-grupp. Ny grupp för varje termin, vilket sker på både gott och ont. Denna höst har jag lärt känna en del som jag trivs väldigt bra ihop med. Men vi ses ju på föreläsningarna, eller utanför skolan om vi så vill.
- Årets pärs: tonsillectomin i juni när halsmandlarna rök. Centrifugerad kattunge i ca två veckor. Ont, ont, ont... Aldrig mer mosad torsk med potatismos! 
- Årets bästa köp: Gymkortet! Muskler & kondis, here I come!

Termin två har jämfört med termin ett varit väldigt kul, till stor del beroende av att vi har fått prova på de praktiska delarna, men även att kurserna har blivit roligare. Kursen i samtalsträning var t.ex. väldigt intressant. Nu ser jag med spänning fram emot termin tre, som enbart kommer handla om mitt favoritämne fysiologi.

Såg att jag skrev i juni att man bör köpa kurslitteraturen, vilket inte är helt rätt. Vissa basböcker är ju bra att köpa (lärarna brukar tipsa om dessa) men i annat fall är det bättre att låna så mycket som möjligt. Annars är du råfattig efter bara ett par månader. 

Bloggen kommer nu få en liten paus, är tillbaka någon gång efter nyår. Tills vi ses nästa gång önskar jag alla en trevlig jul och ett gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Syrrastudenten

Hej! Är sjuksköterskestudent någonstans i Sverige. Här på bloggen kommer du att få följa mig på min väg mot sjuksköterskeyrket, och en del annat som hör till här i livet. För att värna om patientsäkerheten och sekretess, kommer en del inlägg att vara mer fiction än andra. Skriv gärna en kommentar om du känner för det. Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela